26 Eylül 2011 Pazartesi

Milli Kazanç: Ömer Toprak!



Bugün akşam saatlerinde Milli takımımızın hem bugünü hem de geleceği için çok ama çok güzel bir haber aldık. Bu kadar büyük bir defans/stoper sorunu yaşadığımız bir dönem de Ömer Toprak Türkiye için oynamayı seçti. Neredeyse Servet - Gökhan - Serdar 'dan başka stopere sahip olmadığımız şu jenerasyonda (Ersan Gülüm'e çok yazık oldu) Ömer gibi kaliteli ve alman fundamentalı almış bir savunmacı bizim için çok değerli.

"Kimdir la bu Ömer Toprak?" diyorsanız eğer; Ömer 22 yaşında 1.86 boyunda boyunda bir orta defans oyuncusudur. Bir çok kişinin FM gibi oyunlardan yıllardır aşina olduğu Ömer Toprak'ın dünyaya lanse edildiği turnuva 2008 yılındaki U19 Avrupa Şampiyonası'dır. Bu turnuvada Almanya U19 takımı ile şampiyonluk kazanan Ömer aynı zamanda turnuvanın en iyi stoperlerinden biri olarak gösterildi.

Profesyonel futbol kariyerine alt yapısından yetiştiği Freiburg'da başlayan Ömer bu turnuvanın ardından 2009 yılında talihsiz bir kaza geçirdi 6 ay futboldan uzak kaldı. Kendisi Go-Kart pistinde kaza yaptı ve vücudunda yanıklar oluştu. Bu kazanın ardından sahalara döndükten sonra bir de omzundan sakatlanması başka bir şanssızlık oldu. Bana göre kariyerinde beklenen patlamayı yapamamasının en büyük nedeni de bu iki sakatlık oldu. Bu sakatlıkların ardından Freiburg formasıyla Bundesliga'da bir sene daha oynadıktan sonra Bayer Leverkusen'e transfer oldu ve kariyerine bu sene Leverkusen'de devam ediyor.

Hiddink'in de bu katkıdaki rolünü göz ardı etmemek gerekiyor. Ne kadar çok eleştirsem de Ömer'i takıma katmak için ne kadar uğraş verdiği medyaya da yansımıştı. Sonunda istediğine ulaştı ve oyuncuyu kazandı. Aslında Hiddink'in belki de en önemli katkısı bu genç gurbetçileri takıma katmak oldu. Bu oyuncuları o bulmadı ama ilk defa şans verip o formayı giydirmesi bile değerli.

Olaya Ömer'in açısından bakarsak da mantıklı bir seçim diyebiliriz. Malum Türkiye'ye kıyasla Almanya'nın savunma hattında çok daha fazla kaliteli oyuncu var. Her ne kadar çok daha büyük bir vitrine çıkma şansı olsa da Ömer'in bu kadroda kolay kolay yer bulabileceğini düşünmüyorum. Ki kendisinden kesinlikle daha iyi olan bir başka gurbetçimiz Serdar Taşçı bile ilk 11de yer bulamıyor. Türkiye'de sürekli oynayarak da bir bakıma vitrine çıkmış olacak ve bakarsınız takımı ileriye taşıyan adamların başını çeker. Artık kendisine sakatlıksız, kazasız ve başarılı bir kariyer umuyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde olmayı hedefleyen takımlarımız için de "ikna edilebiliyorsa" süper bir katkı olur, söylemeden edemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder