5 Ağustos 2011 Cuma

Juan Emmanuel Culio Orduspor'da


Fatih Terim'in göreve geldiğinden beri pek de memnun kalmadığı, çok şans vermediği bir isim oldu Culio. Ancak aynı Culio, geçen seneki Galatasaray'ın rezalet orta sahasının devre arasında gelip öne çıkan ismi olmuştu. Keza kalibresi ölçüsünde çok da iyi işler yapmıştı. Benim düşüncem de Fatih Terim'in savaşan sisteminde Culio'nun yedek olarak gayet iyi olacağı yönündeydi. Ancak bu sene takımda düşünülmeyip Orduspor'a kiralandı. An itibariyle sol kanat yedeği olmayan Galatasaray, bu bölgede oynayabilecek en iyi yedek oyuncusunu da kaybetmiş oldu böylece.

Bir de olayın şu yönü var. Fatih Terim geldiğinden beri 8 yabancıdan fazla kullanmak istemediğini söylüyordu. Culio ve Pino haricinde şu an Galatasaray kadrosunda 6 yabancı bulunuyor. Terim'in de Arsenal'den Eboue ve ayrıca bir forvet oyuncusu istediğini biliyoruz. Yani yine bu yabancı sayısı büyük ihtimal 8 e tamamlanacak. Burdaki tartışma konusu Stancu'nun 4. yabancı forvet olarak takımda kalmasının mantıklı olup olmadığı. Maddi olarak evet Culio'nun gitmesi daha mantıklı. Çünkü Stancu'nun yarısı bile etmeyen bir bonservis bedeliyle gelmiş Stancu'dan daha yaşlı bir oyuncu. Yani piyasası zamanla beraber otomatik olarak düşecek. Stancu ise 5m euro gibi şok edici bir bonservisle geldiği için elden çıkartması biraz daha zor bir oyuncu. Çünkü daha 6 ay önce 5m verdiğiniz bir oyuncuyu 500 bin euroya satamazsınız (tabi ki misimoviç olayındaki yönetim fiyaskosunu da unutmamak gerek). Büyük ihtimalle bu nedenlerle Culio tercihi kullanılmıştır ancak Stancu'nun da ne kadar süre alabileceği ve kendini geliştirip geliştiremeyeceği soru işareti.

Son olarak da Fatih Terim'in yerli oyunculara değer verip kazanabildiklerinden maksimum düzeyde verim almak istediğini biliyoruz. Bu noktada Culio'nun yarışacağı iki ismin Yekta ve Ayhan olması da onun işini zorlaştıran bir başka etken olmuştur.

Bir de olayın Orduspor cephesi var. Bana kalırsa Culio kendileri için mükemmel bir hamle oldu. Mücadelesi ve çift yönlü oynama çabası ve fena olmayan top tekniğiyle Orduspor ortasahasına çok önemli bir takviye oldu. Eğer Mor-Beyazlı ekip Galatasaray'dan Pino'yu da almayı başarırsa Galatasaray'ın istenmeyen oyuncularından kendine çok iyi pay çıkartmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder