25 Ağustos 2011 Perşembe

Beşiktaş ve Bursaspor'un rövanş günü, kısaca Trabzonspor



Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılacağının açıklanmasının ardından, Uefa Avrupa Ligi'nde mücadele eden iki takımımız kaldı. Bursaspor ve Beşiktaş. Onlar da bugün tur biletini almak için rakipleriyle tekrar karşılaşacaklar. Peki ihtimallerimiz nedir?

Öncelikle Beşiktaş'ta bir ihtimal durumundan söz edemeyiz. İlk maçta 3-0 gibi net bir skorla galip gelen siyah-beyazlılar bugün bir Rusya havası alıp eve dönecek. Hatta bence Veli gibi Burak Kaplan gibi genç oyuncuların bu maçta değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Simao'nun da geçen maç sakatlanarak çıkmasının ardından Burak'ın oynaması bize de onun hakkında bir fikir verecektir. Ancak bu tarz gençleri oynatmak için çok fazla oyuncuyu değiştirirseniz takımın ritmini de bozarsınız. O yüzden 2-3 oyuncunun ilk 11'e bu tarz maçlarda serpiştirilmesi doğru olur. Maçın saat 20.00'da olduğunu da hatırlatalım.

İlk maçta olduğu gibi bu maçta da Bursaspor'un işi zor olacak. Bursaspor'un kendi evinde 2-1 yenilmesi hiç hoş olmadı. Bana göre turun net favorisi zaten Anderlecht'ti ama bu şekilde bir yenilgi hoş olmuyor tabi ki. Nedense takımlarımızın Avrupa maçlarındaki şu amatör hataları bir türlü aşılamıyor. Trabzon olsun Bursa olsun diğer takımlarımız olsun öne geçtiğimiz anda panik oluyoruz. Ondan sonra kırmızı kart mı dersin, yapılan penaltılar mı dersin ne amatör hata ararsan var. Bunu basit bir açıklamayla "tecrübesizliğe" bağlayabiliriz. Ancak tecrübe kazanmak için de yapılan hatalardan ders çıkartmak gerekir. Bunu yapabiliyor muyuz? Şüpheliyim. Bursaspor'un maçı da 21.30'da.

Ayrıca Bursaspor'da Volkan, Sercan ve İbrahim Kaş'ın ilk maçın ardından kadro dışı bırakılması takımın moralini ve atmosferini bozabilir. Keza özellikle Volkan bu takımın en önemli (ve problemli) oyuncularından biriydi. Bir de bu olayın ikinci bir etkisi olabilir. Takımın genelinde bu karardan sonra bir hırslanma da olabilir. Bunun etkisinin nasıl olacağını maçın 5. dakikasında net görmüş oluruz.

Avrupa'daki takımlarımızdan bahsetmişken kısa bir paragraf da Trabzon'dan bahsedeyim. Bugün borsaya yapılan bildiride tahmini gelirin net 20m euro olacağı açıklandı. Peki şimdi ne yapmak lazım? Öncelikle Trabzonspor'un kadrosu oldukça yetersiz ve zayıf. Şu andaki oynadığı futbol itibariyle neredeyse puan alması bile zor gözüküyor. Bence ilk olarak yapılması gereken şey, gözden çıkarılan Volkan Şen'in transfer edilmesi. Volkan Trabzon'u Avrupa'da başarıya taşıyacak isim olamaz ama kesinlikle katkı verecektir. Şampiyonlar Ligi için bana göre kesinlikle bir orta saha oyuncusunun da transfer edilmesi gerekiyor. Savunmadan hücuma top taşımakta bu kadar sıkıntı çeken bir Trabzon Şampiyonlar Ligi seviyesindeki maçlarda çok dağılır. Savunmaya da takviye gerekiyor ancak transferin bitmesine sayılı günler kala bütün transferlerin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder