1 Ağustos 2011 Pazartesi

2014 DÜNYA KUPASI ELEME GRUBU’NDAKİ RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

Brezilya’da oynanacak olan 2014 dünya kupası eleme grupları geçtiğimiz gün çekilen kurayla belli oldu. Elemelerde D Grubunda yer alacak milli takımımızın rakipleri, son Avrupa Şampiyonası finalisti Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra. İlk bakışta kolay gibi görünen grubumuzda Hollanda’nın kalitesi zaten ortada. Asıl dikkat edilmesi gereken grubun diğer takımları. Ben Andorra yı rakip olarak görmüyorum fakat diğer takımlar dikkat etmezsek sıkıntı yaratabilecek takımlar.

Mesela 2012 elemelerinde Sırbistan'ı Belgrad'da yenip kendi evinde berabere kalan, İtalya ve Slovenya’ya kendi evinde sadece tek farkla yenilen bir Estonya gerçeği var. Ama bahsettiğimiz bu Estonya takımı deplasmanda Faroe Adalarına 2-0 mağlup olduğunu hatırlatmak gerek. Büyük takımlara karşı daha dişli bir takım hüviyetine bürünüyorlar fakat 2014 te aynı moral-motivasyonu sağlayabilecekler mi bunu hep beraber göreceğiz. Romanya ise eski günlerini mumla arayan 2012 elemelerinde Bosna Hersek ve Lüksemburg dışında hiçbir takımı mağlup etmeyi başaramamış, Belarus ve Arnavutluk ile berabere kalmış bir ekip. An itibariyle kendi gruplarında Lüksemburg ve Arnavutluk’un önünde 4.sıradalar. Oyuncu bazında bakıldığında Mutu, Marica, Rat, Chivu gibi yıldız isimleri kadrosunda barındırıyor olsada, 2 sene içerisinde müthiş bir kenetlenme ve takım olgusuna girmedikleri sürece milli takımımıza kafa tutabileceklerini düşünmüyorum. Macaristan ise Hollanda ile euro2012 elemelerinde aynı grupta yer almakta, Macaristan kendi evinde Hollanda’ya 4-0 yenilmiş deplasmanda da 5-3 mağlup olmuşlardı. Andorra zaten hiçbir başarısı bulunmayan her eleme gruplarında son sıraya demir atan bir ülke. Şu anda euro 2012 elemelerinde B grubunda yer alan Andorra grupta 0 puan ve -12 averaj ile son sırada bulunmakta.

Şahsi görüşüm milli takımımızın potansiyeli ve kalitesi göz önüne alındığında tek ciddi rakibimizin Hollanda olduğunu düşünmekteyim. Zira gruptaki diğer takımlara karşı kaybedeceğimiz puan veya puanlar bizi 1.lik hedefinden uzaklaştıracaktır. Çünkü Hollanda’nın milli takımımız dışındaki takımlara puan kaybedeceğini düşünmüyorum.


Elemelerdeki diğer gruplar ise şöyle;

A Grubu: Hırvatistan, Sırbistan, Belçika, İskoçya, Makedonya, Galler

B Grubu: İtalya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Ermenistan, Malta

C Grubu: Almanya, İsveç, İrlanda, Avusturya, Faroe Adaları, Kazakistan

E Grubu: Norveç, Slovenya, İsviçre, Arnavutluk, Kıbrıs Rum Kesimi, İzlanda

F Grubu: Portekiz, Rusya, İsrail, Kuze İrlanda, Azerbaycan, Lüksemburg

G Grubu:Yunanistan, Slovakya, Bosna Hersek, Litvanya, Letonya, Liechtenstein

H Grubu: İngiltere, Karadağ, Ukrayna, Polonya, Moldova, San Marino

I Grubu: İspanya, Fransa, Belarus, Gürcistan, Finlandiya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder