15 Ağustos 2011 Pazartesi

Sezonun ilk "el classico"su


Dun aksam sezonun ilk "el-classico"su vardi. Bu derbilerin tadi hakikaten bir farklı. Tadi damağımızda kalıyor her maçtan sonra. Dun gece de oyle oldu. Kendi acimdan 90 dakikanin nasil bu kadar çabuk geçtiğini anlamadım. Onumuzde kesin olan üc tane daha el-classico var ve sampiyonlar ligi ve kral kupasinda muhtemelen eslesmeleri de dahil belki bunlara dort tane daha eklenebilir kim bilir.

Maça gelecek olursak, Real Madrid tam kadroydu diyebiliriz. Yeni transferlerden Callejon ve Coentrão yedekler arasindaydi ve oyuna sonradan girdiler. Nuri ve Hamit ise sakatlıklarından ötürü kadroda değildi. Barcelona da ise biraz daha sıkıntılı bir durum soz konusuydu. Savunmada Puyol, Busquets sakat ve kadroda yoktu Pique ise kadrodaydi ama sakatligi halen devam ettiği için yedekler arasindaydi. Keza Xavi'nin de halen sakatligi devam etmekteydi ve o da yedekler arasındaydı. Savunmanın göbeğinde mascherano-abidal orta sahada keita-thiago-iniesta forvette ise villa-messi-alexis sanchez gorev aldı. Mac başladığında Real Madrid gerçekten basan, ısıran bir şekilde pres yapmaya başladı ve bunun sonucunda 12'de Mesut'la öne geçtiler. Barcelona o alıştığımız pas trafiğinden uzaktı ve bana göre bunun sebebi savunmanın göbeğinde Puyol-Pique nin olmayışından kaynaklanan topu oyuna sokamama sıkıntısıydı. Bunların üstüne Keita'nin bana gore cok vasıfsız bir oyun sergilemesi ve her ne kadar cok yetenekli olsa da bir xavi olmayan Thiago nun yeteri kadar etkili olamayaşı Barcelona'nın işini zorlaştırdı. Ama ne olursa olsun bu Barcelona uyuta uyuta golü attı. Villa harika bir gol atti ve maç 1-1 oldu. Real ise nedenini anlamadığım bir şekilde ilk golü attıktan sonra daha sakin bir hale büründü ve maçın başındaki ısırganlığından uzaklaştı. Bu noktadan sonra Khedira ve Pepe'nin art arda hatalarının sonucu Messi'nin golüyle öne geçti katalanlar ve ilk yarı 1-2 bitti. 2. yarıya ise yine etkili başlayan Madrid bu gole Xabi Alonso'nun goluyle karsilik verdi. Real butun maç golü aradı ama bir türlü üçüncü golü bulamadı. Barcelona ise beklenilenin aksine o golü bulmak icin gerekli olanı yapmadı veya yapamadı. Real de Coentrão ve Callejon u gorme firsatı bulduk ve ikisininde real'in gecen sezon bence yetersiz olan kadro derinliğine cok önemli katkı yapacağını düşünüyorum. Özellikle Khedira'nin yedeği olarak önemli dakikalar alacaktır, oldukca isirgan ve cevik bir oyuncu. Coentrão ise ilerleyen maclardan sonra marcelo'dan formayi kapicagini dusunuyorum. Barcelona'da ise alexis sanchez cok obemli bir yetenek ve mac boyunca marcelo'yu cok yipratti ve bu sezon pedro'yla ciddi bir fotma savasi verecekler.

Son bir söz de Khedira abimize.. Maç içinde Keita'ya resmen kramponunun altındaki çivi sayısını saydırttı. Bu hareketler gerçekten izleyeni futboldan soğutuyor. Hakemlerin de bu oyuncuları gerekli bir şekilde cezalandırmaması da ayrı bir tartışma konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder