30 Ağustos 2011 Salı

Andre Santos Arsenal'de


Fenerbahçe’nin çok tartışılan, kimisi tarafından beğenilen kimisi tarafından yerin dibine sokulan sol beki Andre Santos; 7m euro karşılığında Arsenal’e transfer oldu. Arsenal’in bu elinde kalan sınırlı sayıdaki transfer gününde birkaç hamle yapması zorunluydu. Bu transfer atağına da Andre Santos’u alarak başladılar. Gael Clichy’nin Manchester City’e transferinin ardından sol beke ilk düşündükleri isim Birmingham’dan Scott Dann’di. Demek ki o olmayınca başka alternatiflere yönelmişler.

Peki, Andre Santos doğru bir transfer mi? Şu anki Arsenal kadrosunu düşünecek olursak Andre Santos gibi bir hücumcu sol beke ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Bu açıdan kağıt üzerinde doğru bir transfer. Dünyada’da sol bek kıtlığı olan bir dönemde olduğumuz için Santos tercihi yanlış değil. Ancak bu transferin bir işe yaraması için devamının da gelmesi gerekiyor. Chelsea’den Benayoun’u da istedikleri konuşuluyor ama gayet yetersiz bir transfer olur bana göre. Liverpool’da başarılı olamayan, Chelsea’de başarılı olamayan, son yıllarda sakatlıklardan çok çekmiş ve fiziksel olarak çok zayıf olan Benayoun; Arsenal’in aradığı adam değil.

Fenerbahçe cephesinden bakarsak ise, Santos ayrılmasını beklediğimiz bir isimdi. 7m euro gibi iyi bir bonservis bedeli de gayet yeterli. Bir de futbolcunun senelik alacağı 2.5m euroluk yükten kurtulunmuş oldu. Andre Santos’tan sonra şimdi gözler Niang ve Dia’nın üzerinde. Santos ve Lugano neyse de, Niang’ın satılması bence hata olur. Çok beğendiğim çok kaliteli bir santrfor. Ancak onun da maaşının yüksek olmasından dolayı topun ağzında olduğunu belirtiyorlar. Yine de bence santrforda bir tek Semih ile kalmak hata olur. Fenerbahçe’nin büyük korkusunun ligler başladıktan sonra küme düşme kararının çıkması. Bu transferlerin de bu olası duruma hazırlık olarak yapıldığını düşünüyorum. Yoksa sırf Şampiyonlar Ligi’ne katılınmıyor diye bütün oyuncuları satmanın mantığı yok. Fenerbahçe’nin önceden Şampiyonlar Ligi’ne özel olarak yaptığı bir yatırımın olmaması da (şampiyonlar ligi için özel transferler) bu kadar kişiyi satmayı gereksiz kılıyor.

Arsenal’e dönecek olursak. Caner Eler’in yazdığına göre Gary Cahill, Chelsea’den Alex ve Goetze de Arsenal’in transfer listesinde. Bu isimlerin Arsenal’in aradığı isimler olup olmadığı soru işareti. Bana kalırsa acil olarak orta sahaya lider bir oyuncuya ihtiyaç var. Neyse tekrardan bu konuya girmeyelim, bakalım bekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder