31 Ağustos 2011 Çarşamba

Favori vs Underdog (Sırbistan vs İtalya)



Kaliteli kadrosuyla turnuvanın favorilerinden olan Sırbistan, turnuvada sürpriz yapabilecek takımlardan olarak gördüğüm İtalya’yla karşılaştı. Maç 80-68 Sırbistan üstünlüğüyle sona erdi.

Maça oldukça kötü başlayan Sırbistan ilk çeyreği geride kapattı. İtalya özellikle pota altında ürettiği sayılarla üstünlüğü ele geçirdi. İtalya’nın aksine Sırbistan pota altını hiç verimli kullanamadı. Alıştığımızdan ters olarak hücumda topu hiç iyi paylaşamadılar ve top kayıpları yaptılar. Bu durum da Sırbistan’ın ritme girmesini engelledi.

İkinci çeyrekte ise ilk çeyreğin aksine oldukça hırslı ve etkili bir Sırbistan izledik. Hem hücumda hem de savunmada seviyeyi yükselttiler ve bunun devamında kısa sürede farkı erittiler. Teodosiç, Milan Macvan ve Tepiç takımı sürükledi ve sonucunda Sırbistan bir anda maçın kontrolünü eline aldı. Bu bölümlerde İtalya’ya faul aldırarak da rakiplerini sıkıntıya soktular. Bu serbest atışlarda da hiç kaçırmayarak farkı açtılar.

6 sayılık bir fakla devreyi kapan Sırbistan, üçüncü çeyreğe de çok hızlı başladı. Daha 3 dakikada 12-2 lik seri yapan Sırplar maçı koparma noktasına getirdiler. Bu bölümde hücumda topu çok iyi paylaşıp, sabırlı bir şekilde en doğru şutu buldular. Fakat İspanya maçında olan şey bu maçta da oldu ve fark 20’ye yaklaşınca Sırp takımı gevşedi. Bununla beraber zaten maçtan kopmayan İtalya baskılı savunma sayesinde çaldığı toplarla farkı kapattı. İtalyanların Nba triosu (Bargniani, Bellinelli ve Gallinari) bu bölümde takımını taşıdı. İtalya’nın yaptığı alan savunması da bu süreçte Sırbistan’ı bocalattı.

İyi başlayıp kötü bitirdikleri 3. çeyrekten sonra 4. çeyreğe de yine hızlı başlayan bir Sırbistan gördük. Son çeyrekteki top paylaşımı kalitesinin tekrar yükselmesinde uzunların (Macvan ve Kristiç) katkısı çok büyük oldu. Son çeyrekte de maçın kontrolünü eline alan Sırbistan farkı açtı ve maçı rahat bitirdi.

Genel bir değerlendirme yaparsak, Sırbistan zaman zaman oyundan kopsa da, konsantrasyonunu sağladığı dakikalarda oynadığı basketbol ile kalitesini gösterdi. Tepiç, Teodosiç ve Macvan takımın öne çıkan isimleri oldu. Savanoviç ise maç boyunca şut ritmini tutturamadı ve hücumda verimsiz kaldı. Sırbistan için en büyük soru işareti maç içinde yaşadıkları krizlerden geri dönüş yapamamaları oldu. İtalya karşısında çok büyük sorun teşkil etmese de önümüzdeki maçlarda bu hücum kitlenmeleri başlarına iş açabilir.

İtalya ise başlangıç için fena bir görüntü çizmedi. Hücumunu pota altında yoğunlaştırdığı dakikalarda oldukça etkili oldular. Hücumdaki ise en büyük sıkıntılarından biri inanılmaz düşük yüzdeyle kullandıkları üçlükler oldu. Maçın genelinde ise beklenildiği gibi Nba’deki oyuncuları Bellinelli, Gallinari ve Bargniani takımın dümenindeki isimler oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder