6 Ağustos 2011 Cumartesi

Manchester City 2011 + Sneijder


Geçtiğimiz hafta Kun Agüero'yu 45m euroya transfer edip gündeme oturan Manchester'ın yeni hedefi de Inter'den Wesley Sneijder. Bugün okuduğumuz haberler itibariyle City 36m euroluk resmi teklifi Inter'in önüne koymuş durumda. Eğer bu transfer gerçekleşirse bana göre Manchester City Şampiyonlar liginin de en büyük adaylarından biri olur ve en azından yarı finali görmesi gerekir.

Devre arasında takıma katılan Edin Dzeko uyum sürecini biraz zor atlatıp beklenen katkıyı sağlayamamıştı. Ancak şu sıralar bu sıkıntıyı aştığını ve forma girmeye başladığını görüyoruz. Üstelik bu sene yanında Agüero gibi bir forvet daha olacak. Yedek forvetlerde ise deli gibi paralar alan Adebayor, Mario Balotelli ve Carlos Tevez var. Tevez'in gidip gitmeyeceği hala tam olarak belli değil ama Mancini'nin açıklamaları yaşanan gelişmelere rağmen Tevez'i kadroda tutmak istediği yönünde. Tevez kalmak istemiyordu ama bakalım bununla ilgili gelişmeleri göreceğiz. Adebayor'u sanırım bu sezon da kiralık olarak yollayacaklardır ve ya Tevez giderse yedek olarak kadroda tutulucaktır. Balotelli ise müthiş yetenekleri olan ama bir o kadar ukala, disiplinsizliğin dünya üzerinde vücut bulmuş hali ve oldukça da şımarık. Ancak Balotelli büyük ihtimalle kadroda tutulacaktır çünkü oldukça versatil bir oyuncu. Sağ açıkta sol açıkta ve en uçta rahatlıkla oynayabilir.

Sneijder transferi eğer gerçekleşirse tam bir nokta atış olur. Geçen sene savunmada çok sorun çekmeyen ama yaratıcı oyuncu eksiği yaşayan City için Sneijder biçilmiş kaftan. Ne kadar David Silva da form tutup oldukça iyi oynamaya başlasa da orta sahanın ortasında oynayan Sneijder gibi bir oyuncu onu da rahatlatacaktır. Muhtemelen yanında da Yaya Toure gibi defansif olarak görevleri üstlenecek bir oyuncuyla oynayacaktır ve bu şekilde hücuma daha rahat katkıda bulunabilecektir. Hele de İleriye de Agüero gibi çok hızlı bir oyuncu da gelmişken Sneijder'in geriden atacağı ara paslar öldürücü olacaktır.


Savunma dörtlüsü ise muhtemelen Zabaleta (Micah Richards), Clichy, Toure (Lescott), Kompany'den oluşacaktır. Bu bölgede bu sezon da pek sıkıntı yaşanmasını beklemiyorum.

Ancak Mancini'nin işi bu sene geçtiğimiz sezondan daha zor. Eğer bu kadroyu bir araya getirip bir takım kimliğini kazandıramazsa sorunlar artacaktır. Çünkü yedeklerde de çok önemli oyuncuların olması rotasyon yapma zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Bu egosu yüksek oyuncuları bir hedefe kitleyerek bir sinerji oluşturmak zorunda. Eğer bunu beceremez ve ilk aylarda beklenen performansı sergileyemezse muhtemelen 2012'nin başını City'nin başında göremeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder