5 Ağustos 2011 Cuma

Takımlarımızın Avrupa Ligi Eşleşmeleri

Takımlarımızın Avrupa Ligi'inde karşılaşacağı rakipler belli oldu. Kısa kısa bu eşleşmeleri inceleyelim.

Beşiktaş - Alania : Doğal olarak takımlarımız içinde en kolay kurayı çeken Beşiktaş oldu. Rus ekibi Alania tabi ki Beşiktaş'a rakip olabilecek bir takım değil. Beşiktaş İnönü'de de deplasmanda da Alania'yı yenerek bir üst tura yükselecektir.

Bursaspor - Anderlecht : Bana kalırsa Bursaspor'un çok zorlanacağı bir eşleşme. Anderlecht her ne kadar çok üst turlara çıkmasa da her sene Avrupa kupalarında oynayan deneyimli bir ekip. Ayrıca en önemli oyuncuları genç yıldız Romelu Lukaku'yu ve Lucas Biglia'yı da takımda tutmayı başardılar. Üstelik Liverpool'dan Milan Jovanovic'i de transfer ederek hücum hattını güçlendirdiler. Bursaspor'un bu eşleşmeyi geçmesi benim açımdan sürpriz olur. Gomel ile Anderlecht arasında çok büyük bir siklet farkı olduğu kesin.

Trabzonspor - Athletico Bilbao : Başka bir oldukça zorlu eşleşme. Trabzonla ilgili 2 gün önce bir yazı yazdığım için uzun uzun eksiklerinden bahsetmek istemiyorum. Şunu kabul etmek gerekir ki bu turun da favorisi İspanyol ekibi. Ekibimizin orta saha ve savunma hattında yapacağı top kayıpları bu maçlarda da başına çok iş açacaktır. Bilbao'nun hücum hattında da Fernando Llorente gibi yıldız bir forvetin olması bu olası hataların olası gollere dönüşebilmesini kolaylaştırıyor. Trabzonspor'un yapması gereken bana göre biraz daha kendi sahasında kalarak rakibi üzerine çekip, defansın arkasına Burak ve ya Paolo Henrique gibi oyuncularını kaçırmak üzerine kurulu olması lazım. Çünkü geçen sene ki gibi hücum pres yapıp daha çabuk hücuma çıkmaya çalışan takım rolünü en azından şimdilik iyi oynayamıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder