10 Ağustos 2011 Çarşamba

Beşiktaş’ın forvet hattı

Beşiktaş’ın Manchester United’dan kiraladığı Portekizli genç oyuncu Bebe milli maçta sakatlanmış. Ön çapraz bağlarında yırtık tespit edilen Bebe’nin 6 ay gibi bir süre futbol oynayamayacağı söyleniyor. Bu durumda Beşiktaş’ın elinde kalan hücum oyuncuları; Hugo Almeida, Mustafa Pektemek ve Mehmet Akyüz.

Bebe’nin nasıl bir oyuncu olduğunu pek bilmesek de bana kalırsa bu oyuncuların arasında bu sezon için en ilgi çekici olanıydı. Bahsedildiği gibi eğer fiziksel olarak güçlü ve çok hızlıysa Türkiye liginde oldukça işe yarayacak bir oyuncu olabilirdi. Beşiktaş’ın elinde kalan forvet oyuncuları arasında ise Mehmet Akyüz’ü ayırmak lazım çünkü bana kalırsa Beşiktaş’ın kalibresinde bir oyuncu değil. Nasıl geçen sezon Galatasaray Mehmet Batdal’ı transfer edip hayal kırıklığına uğradıysa Beşiktaş da bu sene aynı durumu Mehmet Akyüz için yaşayabilir. Tabi ki Mehmet bizi şaşırtacak derecede iyi oynayıp öne çıkabilir ancak bu çok zor bir ihtimal. Şu an için rotasyonun sonundaki oyuncu. Almeida’yı ise geçen sezon görme ve değerlendirme fırsatı bulduk. Şahsen Almeida geldiğinden beri Bobo’nun ondan daha iyi bir santrafor olduğunu düşünüyordum ki hala da öyle düşünüyorum. (Tabi ki Bobo’nun kafasının futbol oynamaya müsait olduğu zamanlarda.) Almeida’yı pek beğendiğimi söyleyemem ancak elde bulunan forvetlerin içinde tabi ki en iyisi o. Bu sene Beşiktaşın mükemmel kanatlarının kendisine yapacağı asistleri daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. Performansı Beşiktaş için önümüzdeki sezon çok çok önemli olacak. Çünkü Almeida’nın kötü oynadığı durumda bütün yük Mustafa Pektemek’e kalacak. Mustafa ise genç Türk forvetler arasında özellikle iki sezondur ön plana çıkıyor. Her transfer döneminde sürekli hakkında spekülasyonlar çıkan Sercan Yıldırım’dan çok daha etkili bir oyuncu. Ancak onunla da ilgili benim açımdan iki tane soru işareti var. Birincisi; geçen sene yaşadığı ağır sakatlığın kalıcı bir etkisinin olup olmayacağı. Henüz hazırlık maçlarında kendisini izleyemediğim için şu anki halinin nasıl olduğunu bilemiyorum. İkincisi ise transferinin biraz maliyetli olması. Umarım diğer birçok başka oyuncunun yaşadığı gibi o da (4m euroluk) yüksek maliyetin baskısı altında ezilmez. Çünkü yetenekli geleceği parlak olabilecek genç bir oyuncu ve bu sene aslında Mustafa için büyük bir şans. Özellikle de Bebe’nin sakatlanması bir anlamda Mustafa’ya yaradı diyebiliriz.

Beşiktaş’ın bu bölgeye başka transfer yapıp yapmayacağını şu an için bilmiyorum ancak Bebe’nin de sakatlığından sonra ileri hattın zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Yük Almeida ve Mustafa’nın omuzlarına yıkılmış durumda. Bakalım siyah-beyazlılar bu durumda başka bir hamle yapacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder