29 Ağustos 2011 Pazartesi

Tottenham-Man.City değerlendirmesi


Dün Tottenham-Man.City maçını seyrettim. Öncelikle söylemeliyim ki müthiş bir maçtı. Özellikle City oynadığı bu futbolu sezonun geneline yayarsa, şehrin diğer takımı olan, ezeli rakibi ManU’yla birlikte şampiyonluğun net favorisi. Ölümcül bir forvet hattına sahipler. Santrfor’da Dzeko inanılmaz formda ve uyum sürecini artık anlatmış İngiltere’deki futbola ayak uydurmuş. Arkalarında ise her zamanki efektifliğinde David Silva, bir yeni transfer Kun Agüero da uyum sürecini çok çabuk atlatıp, takıma hemen adapte olmuş. Son transfer ise Arsenal’de geçtiğimiz sezon yalnızca 1 asist yapan ( o da Man.City’e ), sezon başında City’e transfer olmak istediğini söyleyen ve sonunda muradına eren Samir Nasri. Forvet hattı için yedeklerde ise her ne kadar sorunlu bir kişilik olsalar dahi yeteneklerinden hiçbir zaman şüphe duymayacağımız Tevez ve Balotelli var. Her pozisyonda 2’şer alternatifleri var ve fiziksel olarak çok güçlü ve çoğu rakiplerinden üstünler. Dün maça başlayan forvet hattındaki 4’lü bu sezon ilk defa bir arada oynadılar ve müthiş bir performans sergilediler. (bunda tottenham menejeri Harry Redknapp’in de maça başladığı 11’in de etkisi büyüktü). Dzeko bir santfor da olması gereken bütün yetenekleri teker teker gösterdi bu maçta attığı gollerle. Sağ ayağıyla, Sol ayağıyla, Kafayla. Tam 4 gol attı tottenham kalesine. Agüero da kendi istatistiklerine, kendi yeteneklerini sergilercesine bir gol ekledi. Şu an için her şey güzel gidiyor gibi gözüküyor ama benim kendi kafamdaki tek sıkıntıysa şu; olası bir 2-3 maçlık puan kaybı serisinden sonra teknik direktör Mancini’nin bu dönemi atlatma becerisi. Ama City’nin şu güne kadar oynadığı futbolla bunun gerçekleşmesinin çok zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Totenham ise sezona hiç te istediği gibi başlayamadı. İlk hafta Everton’la oynayacakları maç Londra’da çıkan isyan’dan dolayı ertelenmişti. Ama oynadıkları 2 maçtan da puan alamadılar. Özellikle City maçında resmen döküldüler. Yukarıda da bahsettiğim gibi Harry Redknapp maça defansif yönü güçlü olan bir orta saha oyuncusu olmadan başlayarak adeta City forvet hattının ekmeğine yağ sürdü diyebiliriz. Orta sahanın ortasında Modric, Kranjcar, kanatlarda Bale ve Lennon ileride ise Van der Vaart ve Crouch ile çıktılar sahaya. En azından orta sahada Huddlestone gibi çok beğendiğim ve çok güçlü bir oyuncu olsa işler daha farklı olabilirdi. Sezon başından beri transferi yılan hikayesine dönüşen Modric’in kafasının karmakarışık olduğu bu maçta tekrar ortaya çıktı. Bu meselenin bir an önce hallolması lazım çünkü takıma yarardan çok zarar veriyor. Zaten bu durumdan bazı Tottenham taraftarları da memnun değil ki Modric oyundan çıkarken yuhaladılar. Bir oyuncu bu şekilde takımına katkı veremiyorsa satmak çok daha mantıklı. Çünkü totenham her ne kadar geçen sezon çok parlak performanslar sergilese de bu sezon a daha ciddi takviyeler yaparak başlaması gerekirdi diye düşünüyorum. Özellikle Crouch forvette çok yetersiz, ama bu bölgeye Adebayor gibi çok önemli ve yetenkli Crouch’tan çok daha faydalı olacağı kesin aynı zamanda biraz da sorunlu. Eğer ki Modric’i satmayı düşünürlerse oradan gelecek parayla stoper mevkiine de takviye yaparlarsa tottenham çok daha sağlam bir takım olacağını düşünüyorum.

Uzun lafın kısası ManU ve Man.City bu sezon gerçekten göze çok hoş gelen ve pozitif bir futbol oynuyorlar ve şampiyonluğun net favorileri onlar. Bunu da bu hafta iki Manchester ekibinin Kuzey Londra takımlarına 13 gol atmasından anlayabilriz sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder