14 Ağustos 2011 Pazar

Ayaklı Problem


Engin Baytar.. Artık onun klasik tanımlamasını yapmaya gerek yok ama kendisi tam anlamıyla yetenekli ama disiplinsiz futbolcu. Atatürk “ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” demiş. Vallahi Atatürk günümüz futbolcularına göre çok şey istemiş. Hadi herkes zeki olmayabilir, ama ne kadar zekan varsa da onu mantıklı kullanman gerekir. Engin Baytar işte buna tepki olarak yaşayan bir oyuncu. O kadar sene bir yere gelemedikten sonra Trabzonspor gibi büyük bir kulüp sana kapısını açmış, Şenol Güneş gibi büyük bir hoca seni kazanmaya çalışmış, sen de şampiyonluğa oynayan takımın kilit adamlarından olmuşsun. Sonuç; 2 ay geçtikten sonra yine disiplinsiz hareketler. Eh insaf. Oyuncular oynadıkları kulüplerin değerini bilmeli. Zira bilmeyenlerin kariyerleri düzgün ilerlemiyor genelde. Örn; Engin Baytar, Mehmet Aurelio (Fenerbahçeden gidişi).

Şenol Güneş gibi, benim Lucescu’dan sonra gördüğüm oyuncusunu kazanmaya en çok gayret eden teknik direktör, bile Engin’i adam edemediyse; bundan sonra işi zor. Bu en son tavrından sonra büyük takımlar bir daha tercih eder mi bilemiyorum. Ben olsam son gelişmelerden sonra hiçbir şekilde Engin’e bel bağlamam. Ancak Türk rotasyonunu güçlendirmek için yine bir kumar oynayıp Engin’i isteyecek takımlar da olacaktır. Gerçi yedek kaldığı zaman da sorun çıkaracağı için bu şekilde de pek verimli olacağını sanmıyorum.

Trabzonspor da nakit olarak sattığı takdir de fazla para alamayacağını bildiği için takas yoluyla Engin’i elden çıkartmak istiyor. Çıkan haberler Galatasaray’dan Trabzonlu bir oyuncu olan Çağlar’ı ve ya Antep’ten Dany’i istekleri yönünde. Aynı zamanda Bursaspor’lu İbrahim Öztürk de gündemdeymiş. Bence mantıklı hamleler olur. Çünkü Trabzon’un savunma hattına takviye yapması gerekiyor, bunu da elden çıkartmak istedikleri bir oyuncuyla finanse ederlerse değmeyin keyiflerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder