24 Ağustos 2011 Çarşamba

Daha mı iyi oldu şimdi TFF?

Tam her şey belli olmaya başlamışken bugün saat 6 buçuk civarlarında TFF’den flaş bir açıklama geldi ve Fenerbahçe’nin Avrupa Kupalarına gitmemesine karar verildi. Ancak bu kararı alanın Türkiye Futbol Federasyonu ve Mehmet Ali Aydınlar olmadığını ve kesinlikle UEFA’nın ittirmesiyle alındığını söylememiz gerekiyor.

Daha Federasyonun bu konuyla ilgili ilk açıklamasının hemen ardından yaptığımız eleştiri şuydu; bu şekilde “kulüpler Avrupa’ya gidip gitmemeye kendileri karar versin, şimdilik hiç bir şey kararlaştıramadık” tarzında bir karar, açıklama olamaz. Bunun netleşmesi gerekmekteydi. Keza Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gittikten sonra soruşturmada her hangi bir suçu kanıtlanırsa Türkiye’nin gelecek 3-5 senede Avrupa’ya alınmayabileceği söz konusu olacaktı. Ancak bununla ilgili kesin bir kararı bizim Federasyonumuz veremedi.

Bugün yapılan açıklamada şu cümle gözlerden kaçmamalı.”UEFA gönderdiği yazıda, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini bildirmiştir.” Yani UEFA temsilcisi dün gelip soruşturmayı inceleyip gittikten sonra bu kararı bize dayatmıştır. Ben birkaç gün önce Ünal Aysal’a kulak verelim demiştim. Dediği laflardan biri şuydu; “Siz bir şeyler yapmazsanız başkaları sizin yerinize yapmak zorunda kalır.”. E peki daha mı iyi oldu şimdi. Kendi başımıza halledemediğimiz şeyi, Avrupa temsilcisi tarafından iteklenerek “rezil olarak” zorla yaptık. Uefa regülasyonları ve kuralları ne gerekiyorsa bunu yapmamız gerekiyordu.

Şu an Şampiyonlar Liginde hiçbir takımımız kalmadı. Türk futbolu açısından tabi ki çok kötü bir durum içerisindeyiz. Fenerbahçe’nin mali kaybı da azımsanmayacak boyutlarda. Ancak şunu kesinlikle unutmamalıyız, eğer ki Şampiyonlar Ligi’ne gidilseydi ve ters bir sonuç sonra çıksaydı, içine düşeceğimiz durum bütün bir ülke olarak çok çok daha kötü olurdu. Bu noktada taraftar gözlükleriyle bakmamamız lazım. Kısacası alınması zor bir karardı, biz alamadık, başkaları aldırttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder