15 Ağustos 2011 Pazartesi

Eboue transferi ve Kader Keita ihtimali sonrası Galatasaray şablonu


Zaten iki haftadır anlaşıldığı söylenilen Eboue ile ilgili resmi açıklama bugün gelmiş oldu. Bana göre çok önemli bir transfer ve takıma büyük katkı verecek bir oyuncu. Onun da gelmesiyle beraber takımda bazı şeyler netleşmeye başladı.

Öncelikle Eboue’nin gelmesiyle beraber Galatasaray sağ bek, ön libero ve stoperde oynatabileceği kaliteli bir oyuncuyu kadrosuna katmış oldu. Normal olarak Eboue sağ bek oynayacaktır ve böylelikle geri dörtlü şu şekilde kurulacak; Hakan Balta-Servet-Ujfalusi-Eboue. Arkalarında da Muslera. Burasıyla ilgili oluşabilecek sıkıntı Servet ve Ujfalusi ikilisinin uyumu ve Hakan Balta’nın form durumuyla ilgili olabilir. Ancak buraya başka transfer yapılmayacağı ve yapılmaması gerektiği için artık bu konuda top Fatih Terim’de. Bu beşliyi birbirine en uygun şekilde oynatmanın yolunu bulması gerekiyor. Eboue'nin orta sahaya ve hücuma vereceği katkı da takıma önemli bir güç katacaktır.

Eboue ‘nin %99 ihtimalle ilk 11 oynayacağını düşünürsek yabancı kontenjanı da şimdilik tam oturuyor. Melo-Baros-Ujfalusi-Eboue-Muslera- ve sol açık. Bu oyuncuların hepsinin oynayacağını düşünecek olursak kağıt üzerinde 4-3-3 gibi bir taktik önümüze çıkıyor. Muhtemelen artık Sabri’yi de sağ bekte çok ender göreceğiz ve orta saha rotasyonunda sıkça karşımıza çıkacaktır. Orta üçlünün Melo-Selçuk-Sabri ‘den oluşması kuvvetli ihtimal. Bu üçlü yaratıcılık açısından sorun yaşar mı? Bence Arda varken yaşamazdı, ancak şimdi o bölgeye gelecek oyuncu büyük önem taşıyor.

Arda’nın yerine sol kanata alınması gereken oyuncu Keita mı? Bence hiç değil. Öncelikle oyun yapıları itibariyle birbirinden çok farklı oyuncular. Keita topu alıp kendi başına giden, Arda ise topu alıp takımı yönetebilen bir oyuncu. Keita’nın yedek olarak takımda bulunması bence muazzam olur, yedekten girip ya da biri sakatlandığı zaman girip her an oyunu değiştirebilecek bir adam. Ancak ben Keita’ya ilk 11 adamı olarak güvenemiyorum ve sırtımı yaslamak da istemem. Keza gitmesini de çoğu kişinin aksine doğru bulmuştum. Ancak satışından gelen para düzgün değerlendirilemedi. Esas sorun buydu. Aynı zamanda Fatih Terim’in kanat oyuncusu olduğunu da hiç düşünmüyorum. Terim kanat oyuncularının da basmasını ve orta sahaya sürekli yardım etmesini ister. Keita böyle bir oyuncu değil ki.

Bana göre ideal olan durum; iyi ve Arda’nın yokluğunu aratmayacak bir kanat oyuncusunu kadroya katıp yedek oyuncu olarak da Keita’nın kiralanması olur. Bu şekilde Galatasaray’ın hücum gücü çok büyük ölçüde artar. Pino’nun da kadro dışı bırakılmasından sonra şu an yedek kanat oyuncusu olarak bir tek Aydın’ın olması çok çok yetersiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder